Ons verhaal
Hoe het begon..
Hoe Menno van bedrijfseconoom bakker werd van bijzonder brood, is al vaak voorbij gekomen in de media. Luister hier naar het verhaal, verteld door Menno zelf!
Desembol tarwe walnoten
1998 - Frankrijk
Rouen Menno slaagt cum laude aan het prestigieuze Institut Nationale Boulangerie Patisserie.
1999 - Frankrijk
Paris Menno werkt ruim een jaar bij Le Moulin de la Vierge waar hij in een houtgestookte steenoven prachtige biologische zuurdesembroden leert bakken.
2000 - Nederland
Rotterdam Op 60m2 in Rotterdam Noord begint Menno zijn eerste Franse bakkerijtje, en al snel is de hele Rotterdamse tophoreca klant.
2005 - Nederland
Rotterdam Verhuizing naar een nieuwe, veel grotere bakkerij op een prachtige locatie in de Fruithaven.
2009 - Nederland
IJsselstein Hier bouwen we onze eigen nieuwe bakkerij: een zeldzame combinatie van edel handwerk en ultramoderne techniek, waardoor we nog meer mensen blij kunnen maken met ons bijzondere brood.
2020 - Bij jou op de plank?
Werken bij ?
Zowel in de broodbakkerij als op de inpakafdeling hebben we een aantal werkplekken voor jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Door middel van eigen begeleiding en jobcoaching zijn zij bij ons volledig onderdeel van het team.
Chauffeur
Ons brood wordt dagelijks vers bezorgd bij de betere restaurants in Nederland. Je rijdt in onze eigen bussen (B rijbewijs) en vindt het niet erg om vroeg op te staan, zodat je op tijd bij onze klanten kunt zijn. Vind je het leuk om te rijden en een prachtig product te bezorgen? Bel of mail ons dan even!
Inpakker
Een groot gedeelte van ons brood wordt bake-off gebakken, en zal na een afkoelfase zorgvuldig moeten worden verpakt. Je werkt hierbij in een leuk team, met veel verschillende mensen in verschillende leeftijden. Lijkt het iets voor jou? Bel of mail ons, dan vertellen we je wat de mogelijkheden zijn.
Bakker
Als bakker vanmenno verwachten we dat je houdt van écht brood. Van brood gebakken op de stenen vloer van de oven, met de hand gevormd, mooi ingesneden en gemaakt van slappe degen zonder toevoegingen. We zijn geen fabrieksbakkerij maar bakken wel heel veel mooi brood. Affiniteit met broodbakken is noodzakelijk, maar we kunnen je natuurlijk ook een heleboel (bij)leren. Wil je een keer kennismaken, bel of mail dan gerust!